Hoe we testen

Voor sommige product-categorieën hebben we voldoende producten kunnen testen om er een overkoepelende pagina over te publiceren en zo het beste product binnen de categorie aan te duiden.

Om dat allemaal zo objectief mogelijk te doen verlopen hanteren we bepaalde testwijzen die we voor alle producten binnen dezelfde categorie gebruiken.

Hieronder kun je bekijken welke criteria gebruikt worden per product categorie om de totaalscore van een product te berekenen.

Snel naar: Supplementen | HometrainersLoopbanden | Crosstrainers

Supplementen

beste afslankpillen kiezen L4F

Bij supplement zijn we extra voorzichtig met onze beoordelingen. Het kan namelijk in grote mate je gezondheid beïnvloeden. 

Volgens ons redactioneel proces, wordt elke pagina die we over supplementen publiceren eerst voorgelegd ter goedkeuring aan een specialist.

De totaalscore van een supplement is het resultaat van onderliggende criteria:

De ingrediënten zijn wat een supplement efficiënt maken. We bekijken hierbij de wetenschappelijke basis die de ingrediënten bieden om de gewenste resultaten te behalen.

Waar mogelijk bekijken we ook de kwaliteit van de ingrediënten aan de hand van onafhankelijke labo testen die we al dan niet zelf laten uitvoeren.

1 van de belangrijkste zaken bij supplementen is de veiligheid om het te gebruiken. 

De bedoeling is steeds om enkel supplement aan te raden die veilig en goedgekeurd zijn voor gebruik door mensen.

Illegale middelen hebben geen plaats op FitFormFactory. Ze kunnen besproken worden maar worden ten allen tijde afgeraden.

Wanneer je een supplement aanschaft verwacht je hier uiteraard resultaten van.

In de meeste gevallen testen we de supplementen zelf. Wanneer dat niet mogelijk is gaan we op zoek naar testpersonen die bereid zijn om de supplementen voor ons te testen en zijn/haar ervaringen met ons te delen aan de hand van een uitgebreide vragenlijst.

Naast onze eigen ervaringen gaan we voor elke categorie supplementen steeds op zoek naar mensen die al ervaringen hebben met het bepaald product.

Vinden we onvoldoende mensen die het supplement geprobeerd hebben en/of hun ervaringen met ons willen delen, dan gaan we proactief op zoek naar testpersonen om een test voor ons uit te voeren.

Hoewel de veiligheid en effectiviteit van een supplement wat belangrijker zijn dan de prijs speelt dit toch nog steeds een rol in onze beoordeling.

Het spreekt voor zich dat niemand graag te veel betaald voor supplementen.

Hometrainers

Een hometrainer beoordelen we steeds op basis van 5 criteria. De totaalscore wordt vervolgens berekend via de onderliggende scores van de criteria. 

De criteria’s voor hometrainer testen zijn:

We beoordelen de hometrainer op vlak van kwaliteit die je krijgt voor de prijs. Zo kan een dure hometrainer met middelmatige kwaliteit een lage score krijgen voor dit criterium en een goedkope hometrainer met middelmatige kwaliteit een hoge score.

Onder prestaties & functies verstaan we zaken als maximale weerstand, display om bepaalde gegevens op af te lezen enz.

Het criterium gebruikerservaring & comfort behandeld zaken als comfort van het zadel, gemak om het display te bedienen, weerstand aan te passen,…

Ontwerp & Bouwkwaliteit omvat de gebruikte materialen voor het frame en de duurzaamheid ervan. Maar ook de stevigheid & stabiliteit tijdens gebruik. Kleine details zoals het materiaal dat is gebruikt voor het display enz. worden ook meegenomen bij de beoordeling van dit criterium.

Onder extra functies & connectiviteit vallen oa: mogelijkheid om te koppelen met smartphone, borstband hartslagmeter, Google Fit… de mogelijkheid om virtueel te fietsen met behulp van Google Maps. Ook functies als instelbare gebruikersprofielen, bijhouden van prestatievooruitgang vallen onder dit criterium.

Loopbanden

Loopbanden zijn één van de populairste fitnessapparaten. We hebben dan ook al ontelbare uren op loopbanden gelopen om ze te testen.

Een loopband beoordelen we steeds op basis van 5 criteria. De totaalscore wordt vervolgens berekend via de onderliggende scores van de criteria. 

De criteria’s voor loopband testen zijn:

We beoordelen de loopband op vlak van kwaliteit die je krijgt voor de prijs. Zo kan een dure loopband met middelmatige kwaliteit een lage score krijgen voor deze criteria en een goedkope loopband met middelmatige kwaliteit een hoge score.

Onder prestaties & functies verstaan we zaken als maximale loopsnelheid, display om bepaalde gegevens op af te lezen enz.

Het criteria gebruikerservaring & comfort behandeld zaken als demping van de loopband, gemak om het display te bedienen, snelheid aan te passen, eventuele helling aan te passen…

Ontwerp & Bouwkwaliteit omvat de gebruikte materialen voor het frame en de band en de duurzaamheid ervan. Maar ook de stevigheid & stabiliteit tijdens gebruik. Kleine details als materiaal dat is gebruikt voor het display enz. worden ook meegenomen bij de beoordeling van dit criteria.

Onder extra functies & connectiviteit vallen oa: mogelijkheid om te koppelen met smartphone, borstband hartslagmeter, Google Fit… de mogelijkheid om virtueel te hardlopen met behulp van Google Maps. Ook functies als instelbare gebruikersprofielen, bijhouden van prestatievooruitgang vallen onder dit criterium.

Roeitrainers

Ook de roeitrainers worden beoordeeld op 5 gelijkaardige criteria. De totaalscore van elke roeitrainer wordt berekend op basis van:

We beoordelen de roeitrainer op vlak van kwaliteit die je krijgt voor de prijs. Zo kan een dure roeitrainer met middelmatige kwaliteit een lage score krijgen voor dit criterium en een goedkope roeitrainer met middelmatige kwaliteit een hoge score.

Onder prestaties & functies verstaan we zaken als mogelijkeheid om weerstand aan te passen, display om bepaalde gegevens op af te lezen enz.

Het criterium gebruikerservaring & comfort behandeld zaken als comfort van het zadel, gemak om het display te bedienen, de kwaliteit van de handgrepen…

Maar ook zaken als de gelijkenis op echt roeien worden hierbij meegenomen.

Ontwerp & Bouwkwaliteit omvat de gebruikte materialen voor het frame en de duurzaamheid ervan. Maar ook de stevigheid & stabiliteit tijdens gebruik. Kleine details als materiaal dat is gebruikt voor het display enz. worden ook meegenomen bij de beoordeling van dit criterium.

Onder extra functies & connectiviteit vallen oa: mogelijkheid om te koppelen met smartphone, borstband hartslagmeter, Google Fit… de mogelijkheid om virtueel te roeien met behulp van bepaalde apps. Ook functies als instelbare gebruikersprofielen, bijhouden van prestatievooruitgang vallen onder dit criterium.

Crosstrainers

Een crosstrainer beoordelen we steeds op basis van 5 criteria. De totaalscore wordt vervolgens berekend via de onderliggende scores van de criteria. 

De criteria’s voor crosstrainer testen zijn:

We beoordelen de crosstrainer op vlak van kwaliteit die je krijgt voor de prijs. Zo kan een dure crosstrainer met middelmatige kwaliteit een lage score krijgen voor deze criteria en een goedkope crosstrainer met middelmatige kwaliteit een hoge score.

Onder prestaties & functies verstaan we zaken als maximale snelheid, display om bepaalde gegevens op af te lezen enz.

Het criteria gebruikerservaring & comfort behandeld zaken als comfort van handvaten, gemak om het display te bedienen, weerstand aan te passen…

Ontwerp & Bouwkwaliteit omvat de gebruikte materialen voor het frame en de duurzaamheid ervan. Maar ook de stevigheid & stabiliteit tijdens gebruik. Kleine details als materiaal dat is gebruikt voor het display enz. worden ook meegenomen bij de beoordeling van dit criterium.

Onder extra functies & connectiviteit vallen oa: mogelijkheid om te koppelen met smartphone, borstband hartslagmeter, Google Fit… de mogelijkheid om virtueel te trainen met behulp van Google Maps. Ook functies als instelbare gebruikersprofielen, bijhouden van prestatievooruitgang vallen onder dit criterium.