Auteur: Chesney Vanroy
Laatste update: 03/01/2024

Chia pudding met kokosmelk en vers fruit

> Bekijk alle recepten

Chia pudding is een heerlijk en gezond ontbijt- of dessertgerecht dat gemakkelijk te maken is en boordevol voedingsstoffen zit. Deze versie van chia pudding combineert de romige smaak van kokosmelk met de frisheid van vers fruit. Chiazaadjes zijn rijk aan vezels, omega-3 vetzuren en antioxidanten, waardoor deze pudding een voedzaam en vullend gerecht is. Bereid het de avond ervoor voor een snel en gemakkelijk ontbijt of maak het als een verfrissend dessert.

Bereidingstijd & Info

Voorbereidingstijd: 5 minuten Bereidingstijd: 4 uur (of een nacht)
Totale tijd: 4 uur 5 min (inclusief wachttijd) Aantal porties: 1

Ingrediënten

  • ¼ kopje chiazaadjes
  • 1 kopje kokosmelk (volvette voor een romige textuur)
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing (optioneel, naar smaak)
  • ½ theelepel vanille-extract
  • Vers fruit naar keuze (bijv. aardbeien, bessen, plakjes banaan) voor de topping

Bereidingswijze

  1. In een kom combineer je de chiazaadjes, kokosmelk, ahornsiroop (of honing, indien gewenst) en vanille-extract. Roer alles goed door elkaar zodat de chiazaadjes gelijkmatig verdeeld zijn.
  2. Laat het mengsel 5 minuten rusten en roer het dan nogmaals door om eventuele klontjes te verwijderen.
  3. Dek de kom af en plaats deze in de koelkast. Laat de chia pudding minimaal 4 uur (of een nacht) in de koelkast staan, zodat de chiazaadjes kunnen opzwellen en een puddingachtige consistentie krijgen.
  4. Haal de chia pudding uit de koelkast en roer het goed door om eventuele verdikking te vermengen.
  5. Verdeel de chia pudding over kommetjes of glazen. Garneer het met vers fruit naar keuze, zoals aardbeien, bessen of plakjes banaan.
  6. Serveer de chia pudding direct en geniet ervan als een voedzaam ontbijt of een verfrissend dessert.

Afbeeldingen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 250cal Koolhydraten: 20g
Vetten: 17g Eiwitten: 6g
Vezels: 10g

Extra Tips

Snel naar
    Add a header to begin generating the table of contents