2 kipfilets
1 eetlepel olijfolie
Zout en peper naar smaak
4 kopjes gemengde sla
1 rijpe avocado, in plakjes gesneden
1 komkommer, in plakjes gesneden
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1/4 rode ui, dun gesneden
Handvol cherrytomaatjes, gehalveerd
Optioneel: verse kruiden zoals koriander of basilicum voor garnering
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook, fijngehakt
Zout en peper naar smaak
1. Verwarm een grillpan of barbecue voor op middelhoog vuur.
2. Bestrijk de kipfilets aan beide kanten met olijfolie en breng ze op smaak met zout en peper.
3. Grill de kipfilets gedurende 6-8 minuten aan elke kant, of tot ze gaar zijn en een mooie grillmarkering hebben. Haal ze van de grill en laat ze een paar minuten rusten.
4. Snijd de gegrilde kip in plakjes of stukjes.
5. Neem een grote saladekom en leg de gemengde sla erin.
6. Voeg de plakjes avocado, komkommer, rode paprika, rode ui en cherrytomaatjes toe aan de kom.
7. Leg de gesneden gegrilde kip bovenop de salade.
8. Meng in een apart kommetje de ingrediënten voor de dressing: olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, zout en peper. Roer goed door elkaar.
9. Giet de dressing over de salade en gebruik een tang of twee lepels om alles voorzichtig door elkaar te mengen, zodat de dressing gelijkmatig verdeeld wordt.
10. Garneer de salade eventueel met verse kruiden zoals koriander of basilicum.
11. Serveer de gegrilde kip-avocado salade direct en geniet ervan!
© 2024 FitFormFactory.nl
De informatie op deze site is geen medisch advies. Consulteer een geregistreerde arts bij gezondheidsproblemen. FitFormFactory zal niet verantwoordelijk worden gehouden voor gezondheidsproblemen.
Disclaimer: Wij verkopen geen fysieke producten. De fysieke producten die getoond worden kunnen enkel bij externe webshops aangekocht worden. Wij kunnen wel affiliate commissies ontvangen voor verkopen zonder dat de gebruiker hier extra voor wordt aangerekend.