Auteur: Chesney Vanroy
Laatste update: 03/01/2024

Havermout met bessen en amandelen

> Bekijk alle recepten

Havermout met bessen en amandelen is een heerlijk en voedzaam ontbijt dat je energie geeft om de dag goed te beginnen. Het combineert de romigheid van havermout met de zoetheid van bessen en de knapperige textuur van amandelen. Dit recept is eenvoudig te maken en zit boordevol gezonde ingrediënten die je lichaam voeden.

Bereidingstijd & Info

Voorbereidingstijd: 5 min Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 15 min Aantal porties: 1

Ingrediënten

  • 1 kopje havermout
  • 2 kopjes water
  • Een snufje zout
  • 1 kopje gemengde bessen (zoals aardbeien, bosbessen, frambozen)
  • 2 eetlepels amandelen, grof gehakt
  • 1 eetlepel honing (optioneel, voor extra zoetheid)
  • Optioneel: een scheutje melk of plantaardige melk naar keuze

Bereidingswijze

  1. Doe de havermout, water en een snufje zout in een middelgrote steelpan en breng het aan de kook.
  2. Zodra het kookt, zet je het vuur laag en laat je de havermout sudderen. Roer regelmatig om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken.
  3. Kook de havermout gedurende ongeveer 5 minuten, of tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Als je de havermout romiger wilt, kun je een scheutje melk toevoegen tijdens het koken.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de gemengde bessen toe. Roer voorzichtig om de bessen gelijkmatig te verdelen.
  5. Schep de havermout in kommen en bestrooi het met gehakte amandelen.
  6. Als je van wat extra zoetheid houdt, druppel dan een eetlepel honing over elke portie.
  7. Serveer de havermout warm en geniet ervan!

Afbeeldingen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 350cal Koolhydraten: 55g
Vetten: 10g Eiwitten: 12g
Vezels: 8g

Extra Tips

Snel naar
    Add a header to begin generating the table of contents