Auteur: Chesney Vanroy
Laatste update: 03/01/2024

Quinoa salade met gegrilde groenten

> Bekijk alle recepten

De quinoa-salade met geroosterde groenten is een kleurrijke en voedzame maaltijd salade boordevol smaak en textuur. Deze salade combineert eiwitrijke quinoa met een assortiment geroosterde groenten, zoals paprika, courgette en wortels, en wordt afgemaakt met een frisse dressing. Het is een veelzijdig gerecht dat zowel warm als koud kan worden geserveerd en perfect is voor lunch, diner of als bijgerecht. Laten we beginnen met dit gezond recept!

Bereidingstijd & Info

Voorbereidingstijd: 15 min Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 45 min Aantal porties: 1

Ingrediënten

  • 1 kopje quinoa
  • 2 kopjes groentebouillon
  • 1 rode paprika, in reepjes gesneden
  • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 1 courgette, in plakjes gesneden
  • 2 wortels, in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode ui, in dunne plakjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden zoals peterselie of basilicum, gehakt (optioneel)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de quinoa af onder koud water en laat uitlekken.
  3. Breng de groentebouillon aan de kook in een middelgrote pan. Voeg de quinoa toe, dek af en laat sudderen op laag vuur gedurende ongeveer 15 minuten, of tot de quinoa gaar is en al het vocht heeft opgenomen. Haal van het vuur en laat afkoelen.
  4. Terwijl de quinoa kookt, bereid je de geroosterde groenten voor. Leg de gesneden paprika’s, courgette, wortels en rode ui op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, zout en peper. Meng goed om alle groenten te bedekken met de olie en kruiden.
  5. Rooster de groenten gedurende 15-20 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze zacht en licht gebruind zijn.
  6. Terwijl de groenten roosteren, bereid je de dressing door olijfolie, citroensap, fijngehakte knoflook, zout en peper te mengen in een kom.
  7. Haal de geroosterde groenten uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  8. In een grote kom combineer je de gekookte quinoa, geroosterde groenten en dressing. Meng goed zodat de dressing gelijkmatig verdeeld is.
  9. Voeg indien gewenst gehakte verse kruiden toe, zoals peterselie of basilicum, en meng opnieuw.
  10. Serveer de quinoa-salade warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.

Afbeeldingen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 300cal Koolhydraten: 40g
Vetten: 12g Eiwitten: 8g
Vezels: 6g

Extra Tips

Snel naar
    Add a header to begin generating the table of contents